Home » Okategoriserade » Min Volvo 940 har gått sönder igen

Min Volvo 940 har gått sönder igen

För bara två år sedan köpte jag mig en Volvo 940. Det var min första bil jag någonsin ägt och jag trodde att jag gjort ett riktigt bra köp. Visserligen kände jag till att man naturligtvis skulle få byta någon bildel lite då och då, men tänkte då inte att det skulle vara något större ingrepp.

Jag klarade mig utan problem det första halvåret, men därefter började min långa bekymmershistoria. Det började med att jag fick byta bromsklossar och vindrutetorkare samt några glödlampor. Än så länge hade jag inte behövt göra mycket för att hålla bilen igång. Strax därefter blev jag dock tvungen att ta loss och limma igen ett hål som hade bildats i oljetanken. Det var besvärligt att få lagat det, men det fixade jag även och det var en något billig lösning. Nu har jag dock åkt på ett problem som jag inte kommer att kunna bli av med lim. Jag har tappat kompression i några cylindrar och jag förmodar att några cylindrar har skurit. Dock är detta ingrepp desto större. Samtidigt har det börjat ryka väldigt mycket om avgaserna och jag antar att även topplockspackningen har rykt.

Jag måste snart fixa problemet, men har som tur är funnit en sida som förmodligen kan underlätta mitt sökande efter bildelar och den sidan heter Bytbildel. Det ska vara som en sökmotor för att finns lite mer ovanliga bildelar till billigt pris. Några utav varorna är nya, men det finns också alternativet att få tag i begagnade bildelar från skrotade bilar. På så sätt kan man komma billigt undan med en bildel som annars är väldigt dyr.

Efter endast några minuter på hemsidan fann jag de delar jag behövde. De är nu beställda till ett riktigt bra pris och jag kommer snart att kunna köra min underbara 940:a igen.Min gamla fina Volvo 940.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*