Home » Okategoriserade » Olika sätt att spara & placera pengar

Olika sätt att spara & placera pengar

Om du vill placera pengar kan du göra det på flera olika sätt. Om du redan har en hyfsad summa med pengar kan du placera pengar på ett fasträntekonto där du får en väldigt fin ränta som gör att dina pengar växer snabbt. Om du väljer ett fasträntekonto som inte omfattas av den statliga insättningsgarantin får du den allra högsta sparräntan.

Du kan också placera pengar i fonder, aktier eller obligationer eller i samtliga alternativ. Om du inte vill riskera några eventuella förluster kan du placera pengar statsobligationer utan att du riskerar att förlora något, men å andra sidan tjänar du förmodligen inte så mycket på det heller.

Om du vill spara pengar för att kunna placera pengar kan du alltid se över sin livsstil och göra några väl valda omprioriteringar när det gäller den privata ekonomin. Bara genom att byta ut alla sina glödlampor mot LED-lampor kan du spara en ansenlig summa pengar. Om du köper mycket skräp, som till exempel godis, läsk och kakor, kan du spara pengar på att skära ner på detta och kanske bara unna dig något gott när det är helg. Även tidningsprenumerationer är kostsamma och om du istället läser tidningen på nätet kan du spara pengar som sedan kan placeras på ett fasträntekonto eller i värdepapper.

För fler spartips och fler tips om var du kan placera pengar kan jag varmt rekommendera en sajt som heter http://www.sparaplacera.se.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*